Гарбузовий пиріг з кукурудзяним борошном

Тыквенный пирог с кукурузной мукой

Існує маса страв, приготованих з гарбуза в сирому, запеченому, вареному видах – супи, каші, пудинги. Страви з гарбуза корисні тим, що цей овоч містить майже всі вітаміни, також в його склад входять всілякі мінеральні речовини, що забезпечує масу корисних властивостей.

Докладніше

“Вогник”. Консервовані баклажани в аджиці

Баклажаны в аджике "Огонек"

Рецепт консервування баклажанів “Вогник” є практично у кожної господині. Всі любителі гострих закусок оцінять баклажани в аджиці. Навіть якщо ви не любите гостре, то можна змінити кількість гострого перцю, замінивши його на ротунду або болгарський перець. У будь-якому випадку буде смачно.

Докладніше

Лечо з помідорів та болгарського перцю

лечо консервированное

Лечо – класична страва угорської кухні, яка отримала широке поширення за свої  смакові якості, доступність продуктів і легкість приготування в країнах Європи. Через свою популярність лечо має безліч варіацій приготування. Відмінності можуть бути як по співвідношенню компонентів, так і по  спецій, які використовуються, незмінним залишається наявність помідорів і болгарського перцю.

Докладніше

Рецепт грузинського соусу «Ткемалі»

Грузинский соус Ткемали

Що можна приготувати з аличі? Захотілося “Ткемалі” – соус, який найбільше підходить до м’яса і риби, а також додасть смакову родзинку овочевим стравам, смачно навіть просто з хлібом. Соус “Ткемалі” (соус з диких слив) заслужено називають грузинським національним соусом. Соус має кисло-гострий смак, який чудово поєднується з м’ясом, що не залишить байдужим гурмана.

Докладніше

Кабачки в паніровці смажені або запечені

Кабачки жареные в панировке

Кабачок – овоч, який сам по собі не має ніякого смаку, тобто, чим приправиш, такий смак і отримаєш в результаті. При приготуванні кабачків в паніровці з сухарів, кукурудзяної муки і приправи в духовці виходить оптимальний варіант, тому що кабачок набуває смак використовуваної приправи, а приправу можна покласти будь-яку.

Докладніше

Українські вареники швидкого ліплення

Вареники с картошкой

Вареники в Україні є однією з найулюбленіших страв. Найпопулярнішими вважають вареники з картоплею, капустою, сиром, вишнею або терном. За браком часу справжні домашні вареники готують все рідше. Сучасні господині віддають перевагу замороженим напівфабрикатам, бо їх готувати набагато швидше. 

Докладніше

Тісто для українських вареників

Подготовка к замесу теста на кефире для украинснких вареников

В основі приготування тіста для справжніх українських вареників лежить використання кисломолочних продуктів. Це можуть бути кефір, кисле молоко, сироватка та їх поєднання в різних співвідношеннях.

Докладніше

Пасхальний рушник

пасхальний рушник

Пасхальний рушник – завершена робота. “Морський пейзаж з парусником”- продовження довгобуду Історія   рушника почалася в 2013 році. Робота невелика, але мені далася  важко. Мабуть, складно було вишивати, слідкуючи за виворітною стороною, адже вона також повинна бути бездоганною. Друга робота розпочалася в 2010 році з бажання прийняти участь у конкурсі. Але обставини виявилися сильнішими і вишивка була відкладена. Завершення рушника і […]

Докладніше

Торт у стилі “Естерхазі”

торт в стиле эстерхази

Торт «Естерхазі» названий на честь багатого і могутнього європейського роду. Прізвище Естерхазі в Угорщині – поняття майже загальне, синонім багатія. Згідно з переказами, торт з’явився на світ у 1847 року, коли угорський князь Пал Антал Естерхазі вирішив порадувати сина в день його народження. Цей десерт складається з коржів, спечених з горіхового борошна зі збитими яєчними білками і цукром, і прокладених вершковим […]

Докладніше

Кава з жовтком

Кофе с желтком

Яєчна кава є традиційним в’єтнамським напоєм, який готують з жовтками, згущеним молоком, цукром і робустою (Robusta coffee). Чашка з такою кавою наповнена приблизно наполовину кавою, наполовину яєчним кремом, який отримують шляхом збивання жовтків зі згущеним молоком і цукром. Напій подається у кав’ярнях по всьому Ханою з 1950-х років (з wiki).

Докладніше
1 2 3 4 5