Кабачковий торт
Як змусити дитину з’їсти кабачок? Практично, ніяк. Не люблять діти кабачки, і все тут. Про користь кабачків можна розповісти дитині цілу історію, але це не змусить дитинку з’їсти ні смажений, ні тим, більше тушкований овоч. Залишається тільки оформити блюдо якось незвично. Наприклад, у вигляді торта. Ось торти діти люблять. І навіть – кабачкові. Перевірено на особистому досвіді.
Рецепт кабачкового торта простий у виконанні і не вимагає великих фінансових вкладень (але, це в сезон кабачків, на жаль)
Для торту знадобиться:
- Кабачки 2-3 шт
- Яйця 2 шт
- Цибуля – 2 шт
- Борошно – потрібна в кількості до доведення кабачкової маси до консистенції густої сметани (див. нижче)
- Сіль до смаку
- Сода, гашена оцтом – 1 ч.л.
- Спеції до смаку
- Майонез
- Зелень
- Часник
- Помідор
- Перець солодкий
Приготування кабачкового торту:
Кабачки натерти на терці, цибулю дрібно покришити ножем, отримуємо кабачкову масу. Все перемішати. У кабачкову масу додати яйця, сіль, соду, спеції, борошно. Знову все перемішати. Виливати невеликими порціями на сковороду. Смажити з двох сторін до золотистої скоринки. Складати на блюдо стопкою. Кожен млинчик змащувати майонезом, посипати рубаною зеленню і часником, дрібно нарізаним перцем. Згори тортик прикрасити зеленню, скибочками помідора або як підкаже фантазія.
Смачного!