Піца нашвидкуруч з дріжджового тіста
Ми називаємо це піцою. Але італійці б, напевно, сказали, що ми помиляємося. В принципі, дійсно, це – відкритий пиріг з дріжджового тіста з грибами, ковбасою, перцем і сиром і т. д. Але красивіше і привабливіше називати цей пиріг піцою. Мої домашні із задоволенням їдять піцу, виготовлену по моєму власному рецепту. Начинку я беру різну. Тобто, те, що є в холодильнику.
Цього разу для начинки я узяла гриби, ковбасу, помідори, перець солодкий і сир. А тісто – моє улюблене “швидке”.
I. Начинка для піци
|
II. Приготування та інгредієнти тіста
Опара :
- 3-и ст.л. муки
- 1-а ст.л. сухих дріжжів
- 2-е ст.л. цукру
- 300 мл теплої води або молока
Все перемішуємо і залишаємо на 15 хв. Через 15 хв., коли оживуть дріжджі, замішуємо
Тісто:
- вся опара
- ½ ч.л. солі
- 85 мл олії
- 2-2,5 ст. борошна (скільки візьме тісто)
Приготування
Добре вимішуємо тісто, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 15 хв.
Поки тісто підходить, займемося начинкою.
Гриби помити, нарізувати пластинками, обсмажити на сухій сковороді. Охолодити.
Нарізувати ковбасу, перець, помідори. Натерти сир на терці.
Змішати кетчуп і майонез, додати трохи (1 – 1,5 ст.л.) томатної пасти.
Коли тісто збільшилося в 3 рази, я розділила його на три частини – дві більші і одну невелику. З великих шматочків розкачала тісто на два дека. З меншого – на круглу керамічну форму діаметром 28 см. Заготовки змастила сумішшю кетчупа з майонезом. Зверху виклала начинку. Випікати в духовці, розігрітій до 180о С. Через 15 хвилин дістаємо піцу з духовки, посипаємо тертим сиром і ставимо назад в духовку ще на 10 хв. Готову піцу посипаємо зеленню.
Смачного!