Піца нашвидкуруч з дріжджового тіста

ПиццаМи називаємо це піцою. Але італійці б, напевно, сказали, що ми помиляємося. В принципі, дійсно, це – відкритий пиріг з дріжджового тіста з грибами, ковбасою, перцем і сиром і т. д. Але красивіше і привабливіше називати цей пиріг піцою. Мої домашні із задоволенням їдять піцу, виготовлену по моєму власному рецепту. Начинку я беру різну. Тобто, те, що є в холодильнику.

Цього разу для начинки я узяла гриби, ковбасу, помідори, перець солодкий і сир. А тісто – моє улюблене “швидке”.

 

I.  Начинка для піци

  • Гриби – 300 г
  • Ковбаса – 200г
  • Помідори – 3 шт
  • Перець солодкий – 2 шт
  • Сир – 300 г
  • Кетчуп
  • Майонез
  • Томатна паста
  • Зелень до смаку.
Інгредієнти для піци швидкого приготування

II. Приготування та інгредієнти тіста

Опара :

  • 3-и ст.л. муки
  • 1-а ст.л. сухих дріжжів
  • 2-е ст.л. цукру
  • 300 мл теплої води або молока

Все перемішуємо і залишаємо на 15 хв. Через 15 хв., коли оживуть дріжджі, замішуємо

Тісто:

  • вся опара
  • ½ ч.л. солі
  •  85 мл олії
  • 2-2,5 ст. борошна (скільки візьме тісто)

Приготування

Добре вимішуємо тісто, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 15 хв.

Поки тісто підходить, займемося начинкою.

Гриби помити, нарізувати пластинками, обсмажити на сухій сковороді. Охолодити.

Нарізувати ковбасу, перець, помідори. Натерти сир на терці.

Змішати кетчуп і майонез, додати трохи (1 – 1,5 ст.л.) томатної пасти.

Коли тісто збільшилося в 3 рази, я розділила його на три частини – дві більші і одну невелику. З великих шматочків розкачала тісто на два дека. З меншого – на круглу керамічну форму діаметром 28 см. Заготовки змастила сумішшю кетчупа з майонезом. Зверху виклала начинку. Випікати в духовці, розігрітій до 180о С. Через 15 хвилин дістаємо піцу з духовки, посипаємо тертим сиром і ставимо назад в духовку ще на 10 хв. Готову піцу посипаємо зеленню.

 

Піца. Смачного

Смачного!

 

Ваша оценка
recipe image
Рецепт
Піца нашвидкуруч
Опубликован
Средний рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *