Домашні чебуреки (рецепт з відео)
Чебуреки – пиріжки з прісного тіста з м’ясним фаршем тюркського походження. У перекладі чебурек значить «сирий пиріжок». Традиційно чебуреки готували з дрібно рубаним м’ясом, в основному, бараниною, цибулею і гострими спеціями. У сучасних чебуреках використовується фарш, приготований з застосуванням м’ясорубки.
Для тіста використовують борошно, воду і сіль. Існує величезна кількість рецептів приготування чебуреків, які відрізняються як складом інгредієнтів фаршу, так і тіста. Кожен може вибрати рецепт на свій смак. Я пропоную вашій увазі варіант, який сподобався мені.
Для тіста
- 1 кг борошна
- 2 скл води
- 1 ст. л. олії
- 2 ч. л .солі
- 1,5 ч. л. оцту 9%
Для фаршу
- 500 г м’яса
- 2 цибулини
- 2 зубчика часнику
- 2 ст. л. кефіру
- Невеликий пучок петрушки
- Сіль
- Перець чорний мелений
Приготування тіста і фаршу.
У борошно додайте воду, соняшникову олію, оцет і сіль. Замісіть тісто і залиште його на столі на півгодини, накривши мискою або харчовою плівкою, щоб тісто не завітрилось.
Поки тісто дозріває, приготуйте фарш.
Перекрутіть на м’ясорубці м’ясо, а цибулю, часник і петрушку дрібно поріжте ножем (так буде набагато смачніше і начинка в чебуреках буде більш соковита).
Додайте в мелене м’ясо нарізані овочі і зелень, мелений чорний перець, кефір і посоліть за смаком.
Готове тісто розділіть на 24 шматочка, з яких розкачайте плескачі. На одну сторону кожного плескача покладіть приблизно столову ложку фаршу. Зліпіть чебурек і для надійності пройдіть по краю шва виделкою. Як це роблю я, можете подивитися у відео.
Смажте чебуреки у великій кількості соняшникової олії до золотистого кольору з обох сторін.
Смачного!