Печінкові оладки
Інгредієнти:
- 0,5 кг печінки (я брала свинячу)
- 2 середніх картоплини
- 2 середніх цибулини
- часник за смаком
- 1,5 ч.л. солі
- 1 ч.л. чорного перцю
- 1 ч.л. паприки
- 0.5 ч.л. меленого коріандру
- 1 ч. л. соди
- 3-5 ст.л. сметани
- 0.5 -1 ст. борошна (я брала кукурудзяне)
- 1 яйце
Приготування:
Перемелюємо печінку, картоплю, лук і часник на м’ясорубку.
Додаємо спеції, яйце, сметану, соду і борошно. Добре перемішуємо. Маса повинна вийти по густині, трохи густіше, ніж на оладки.
Розігріваємо сковорідку, кладемо жир (я завжди беру смалець або, в крайньому випадку маргарин). Столовою ложкою викладаємо печінкову масу на сковороду.
Смажимо пару хвилин, перевертаємо оладки на іншу сторону і накриваємо сковороду кришкою. Смажимо ще пару хвилин.
Складаємо усі оладки в каструлю або в сковороду, додаємо трохи води або сметани і тушкуємо на слабкому вогні 5-10 хв.