Сирне суфле

Сирне суфле – блюдо, приготоване на основі соусу бешамель з додаванням тертого твердого сиру. Смак залежить від сорту сиру і доданих спецій.

Інгредієнти:

  • сир твердий – 200 г
  • яйця – 4 шт
  • молоко – 300 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • маргарин для змазування формочок
  • борошно пшеничне біле – 3 ст л
  • борошно грубого помолу (панірувальні сухарі або манка) для обсипання форм
  • сіль за смаком
  • тертий мускатний горіх за смаком
  • гірчичний порошок – 1 ч л
інгредієнти для сирного суфле.

Приготування:

  • Спочатку приготуйте соус бешамель. Для цього в посуді з товстим дном  розтопіть масло, всипте борошно, ретельно розмішайте і підсмажте до світлозолотистого кольору. Додайте мускатний горіх, гірчичний порошок, сіль, ще раз перемішайте і поступово влийте молоко і прокип’ятіть протягом 5 хв.
  • Натріть сир на дрібній тертці. Відокремте білки від жовтків. Жовтки перемішайте з сиром, білки збийте до стійкої піни. Змішайте сирно-жовткову масу з соусом бешамель і поступово введіть в суміш збиті білки.
  • Формочки змастіть розтопленим маслом або маргарином. Розлийте готову суміш по формах і випікайте в розігрітій до 200 ° С протягом 25-30 хв.
  • Готове суфле швидко опадає, тому його відразу ж необхідно подавати до столу.
  • Формочки для приготування суфле необхідно брати керамічні або скляні і подавати страву до столу в них же, тому що суфле дуже ніжне і його практично неможливо дістати з силіконових формочок.

Сирне суфле

 

 

Смачного!

Ваша оценка
recipe image
Рецепт
Сирне суфле
Опубликован
Всего времени
Средний рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *