Сирне суфле
Сирне суфле – блюдо, приготоване на основі соусу бешамель з додаванням тертого твердого сиру. Смак залежить від сорту сиру і доданих спецій.
Інгредієнти:
- сир твердий – 200 г
- яйця – 4 шт
- молоко – 300 мл
- вершкове масло – 50 г
- маргарин для змазування формочок
- борошно пшеничне біле – 3 ст л
- борошно грубого помолу (панірувальні сухарі або манка) для обсипання форм
- сіль за смаком
- тертий мускатний горіх за смаком
- гірчичний порошок – 1 ч л
Приготування:
- Спочатку приготуйте соус бешамель. Для цього в посуді з товстим дном розтопіть масло, всипте борошно, ретельно розмішайте і підсмажте до світлозолотистого кольору. Додайте мускатний горіх, гірчичний порошок, сіль, ще раз перемішайте і поступово влийте молоко і прокип’ятіть протягом 5 хв.
- Натріть сир на дрібній тертці. Відокремте білки від жовтків. Жовтки перемішайте з сиром, білки збийте до стійкої піни. Змішайте сирно-жовткову масу з соусом бешамель і поступово введіть в суміш збиті білки.
- Формочки змастіть розтопленим маслом або маргарином. Розлийте готову суміш по формах і випікайте в розігрітій до 200 ° С протягом 25-30 хв.
- Готове суфле швидко опадає, тому його відразу ж необхідно подавати до столу.
- Формочки для приготування суфле необхідно брати керамічні або скляні і подавати страву до столу в них же, тому що суфле дуже ніжне і його практично неможливо дістати з силіконових формочок.
Смачного!
Ваша оценка
Рецепт
Сирне суфле
Опубликован
Всего времени
Средний рейтинг
2 Review(s) Based on