Домашні чебуреки (рецепт з відео)

  • 121
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Чебуреки – пиріжки з прісного тіста з м’ясним фаршем тюркського походження. У перекладі чебурек значить «сирий пиріжок». Традиційно чебуреки готували з дрібно рубаним м’ясом, в основному, бараниною, цибулею і гострими спеціями. У сучасних чебуреках використовується фарш, приготований з застосуванням м’ясорубки.Смачні домашні чебуреки

Для тіста використовують борошно, воду і сіль. Існує величезна кількість рецептів приготування чебуреків, які відрізняються як складом інгредієнтів фаршу, так і тіста. Кожен може вибрати рецепт на свій смак. Я пропоную вашій увазі варіант, який сподобався мені.

Для тіста

  • 1 кг борошна
  • 2 скл води
  • 1 ст. л. олії
  • 2 ч. л .солі
  • 1,5 ч. л. оцту 9%

Для фаршу

  • 500 г м’яса
  • 2 цибулини
  • 2 зубчика часнику
  • 2 ст. л. кефіру
  • Невеликий пучок петрушки
  • Сіль
  • Перець  чорний мелений

Приготування тіста і фаршу.

У борошно додайте воду, соняшникову олію, оцет і сіль. Замісіть тісто і залиште його на столі на півгодини, накривши мискою або харчовою плівкою, щоб тісто не завітрилось.

Поки тісто дозріває, приготуйте фарш.

Перекрутіть на м’ясорубці м’ясо, а цибулю, часник і петрушку дрібно поріжте ножем (так буде набагато смачніше і начинка в чебуреках буде більш соковита).
наріжте цибулю, часник,зелень

Додайте в мелене м’ясо нарізані овочі і зелень, мелений чорний перець, кефір і посоліть за смаком.
інгредієнти фаршу для чебуреків

Добре перемішайте фарш.
Добре перемішайте фарш.

Готове тісто розділіть на 24 шматочка, з яких розкачайте плескачі. На одну сторону кожного плескача покладіть приблизно столову ложку фаршу. Зліпіть чебурек і для надійності пройдіть по краю шва виделкою. Як це роблю я, можете подивитися у відео.

 

Смажте чебуреки у великій кількості соняшникової олії до золотистого кольору з обох сторін.

 

Смачного!

Ваша оценка
recipe image
Рецепт
Домашні чебуреки
Опубликован
Всего времени
Средний рейтинг
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *