Болгарський гювеч (Gyuveche). Рецепт приготування з відео.

Гювеч по-болгарськи


Гювеч (гівеч) – загальна назва страв болгарської, молдавської, румунської кухні, що готуються з м’яса з додаванням великої кількості овочів. Назва страви пішла від посуду, в якій вона готується – глиняного горщика з кришкою – гювеч. Якщо гювеч готується в порціонному горщику, то за кілька хвилин до готовності страви зверху розбивається одне яйце.

Приступимо до приготування гювечу. Для цього знадобиться:

Інгредієнти для гювечу дані в розрахунку на один горщик об’ємом 750 мл.

 

  • куряче філе – 150 – 200 г;
  • картопля – 2 шт (середнього разміру);
  • морква – 1 шт (невелика);
  • баклажан – 1 шт (невеликий);
  • цибуля – 1 шт (середня);
  • перець гострий – до смаку (не переборщіть);
  • перець болгарський – 1 – 2 шт;
  • помідори – 2 шт;
  • часник – 1 – 2 зубка;
  • яйце – 1 шт;
  • сир напівтвердий (наприклад, “Моцарелла”) – 50 г;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • петрушка;
  • олія для смаження
Інгредієнти для гювеча

 

 

Переходимо безпосередньо до процесу приготування.

 

 

  • Спочатку поставте варити картоплю до напівготовності.
  • Поки картопля відварюється, очистіть і наріжте невеликими кубиками баклажани, складіть їх в окремий посуд і посоліть для того, щоб овочі пустили сік і віддали гіркоту.
  • Наріжте помідори, перець і цибулю довільними шматочками середнього розміру.
  • Натріть моркву і сир на тертушці.
  • Не забувайте стежити за картоплею – в залежності від сорту вона вариться різний час – нам потрібна напівготова картопля.
  • Наріжте м’ясо.
  • На розігріту сковороду налийте трохи олії і підсмажте м’ясо з цибулею протягом 5 хвилин. З баклажанів злийте рідину яка з’явилася та додайте їх разом з морквою в сковороду до м’яса, все перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
  • При бажанні можете протушкувати пару хвилин помідори з перцем. Але це не обов’язково.
  • Відварену картоплю наріжте середніми шматочками.
  • На дно глиняних горщиків налийте по чайній ложці рослинного масла і покладіть спочатку картоплю, потім м’ясо з баклажанами, а зверху – помідори з перцем. На мою думку, соковиті овочі краще укладати зверху – так соком просочаться все нижні шари. Посоліть і поперчіть за смаком.
  • Накрийте горщики кришками і поставте в попередньо розігріту до 220 ° С духовку на 30 хвилин.
  • Через 30 хвилин дістаньте горщики з духовки і зверху майже готового блюда насипте тертий сир і розбийте по одному яйцю. Трохи посоліть. Закрийте горщики кришками і знову відправте в духовку приблизно на 7 хвилин.

Готову страву можна прикрасити зеленню і скибочками помідорів.

Гювеч (Gyuveche) в горщику

На приготування гювечу в запропонованому варіанті, разом з підготовкою, знадобиться приблизно 1 година 10 хв. 🙂

Гювеч – це дуже смачно і готувати його можна по-різному – з м’ясом і без, з рибою, і з різним набором овочів, з попередньої кулінарною обробкою інгредієнтів і без неї.

Фантазуйте – і нехай вам буде смачно!

Ваша оценка
recipe image
Рецепт
Болгарський гювеч (Gyuveche)
Опубликован
Всего времени
Средний рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *