Вишита подушка “Півонія”

Вишита подушка “Півонія” від китайської фірми “СМС cross-stitch”. Розмір готової роботи 185 х 185 хрестиків або 47 х 47 см. До набору входила зшита наволочка з канвою 11сt. Вишивати я почала 21 квітня 2015 року. Схема розділена на 6 листів. На сьогоднішній день (8 жовтня) я вишила два листа і працюю над третім.

Докладніше

Вегетаріанський плов з овочами

Вегетарианский плов с овощами

Рецепт плову для любителів смачно поїсти, але  тих хто дотримується певних принципів харчування. Хоча нічого не заважає доповнити цей рецепт м’ясом. Я використовую цей рецепт, дотримуючись принципу “не вживати крупи з м’ясом на вечерю”, чим підтримую свою вагу в нормі.

Докладніше

Пиріжки з швидкого тіста

пиріжки з картоплею смажені

  Рецепт швидкого  тіста я знайшла на YuoTube в  Академии Кулинарии. Спочатку я робила з нього тільки булочки. Але одного разу захотілося чоловіку смажених пиріжків. А я з донькою була у селі і пиріжки смажити було нікому. Рецепт я згадала лише один, його й продиктувала чоловіку. І він сам вперше замісив дріжджове тісто і насмажив пиріжків з картоплею. Досвід виявився вдалим. […]

Докладніше

Тетянин борщ

Украинский борщ

      Що таке борщ? На це питання будь-який українець відповість приблизно так: “Борщ – це такий…, ну, борщ – це борщ”. Борщі бувають різні. Навіть залежать від пори року. Наприклад, навесні варять зелений борщ з щавлем. Бувають борщі пісні і з м’ясом. Навіть борщ з рибою існує.

Докладніше

Український борщ

Украинский борщ

Борщ для українця – те ж, що паста для італійця або суші для японця. Коли ж уперше з’явився борщ? Найперший борщ на території України з’явився декілька тисяч років тому. Природно, він відрізнявся від звичного нам. Тому, що був приготований з щавлю і яєць. Буряка, помідорів, картоплі і капусти в ті давні часи наші предки ще не знали. Вони потрапили у […]

Докладніше

Печінкові оладки

Печеночные оладьи

Інгредієнти: 0,5 кг печінки (я брала свинячу) 2 середніх картоплини 2 середніх цибулини часник за смаком 1,5 ч.л. солі 1 ч.л. чорного перцю 1 ч.л. паприки 0.5 ч.л. меленого коріандру 1 ч. л. соди 3-5 ст.л. сметани 0.5 -1 ст. борошна (я брала кукурудзяне) 1 яйце

Докладніше

Подовий або череневий хліб

Подовый хлеб

Череневий хліб , так названий із-за особливостей випікання. На відміну від формового хліба, який випікається виключно у формі для випічки, череневий хліб випікали на підлозі печі інакше іменованому як “под” або “черінь “. Черінь – нижня площина, дно печі, де горять дрова — місце для випікання хліба і варіння страв. [Ганна:] Ти краще позашпаровуй та черінь добре вирівняй, бо горшки перевертаються, […]

Докладніше
1 2 3 4 5