Продукти харчування для мозку (частина 1)

їжа для ума

Вступ Як їжа, яку ми їмо, пов’язана з функціонуванням нашого мозку? Виявляється, дуже сильно. Хоча ми завжди знали, що те, що ми їмо, впливає на наші тіла і на те, як ми виглядаємо. Вчені все більше дізнаються, що наша їжа позначається на роботі мозку. Так, є продукти,  які мають значення для мозку (особливо для нашого сірої речовини).

Докладніше

Печінковий рулет з курячої печінки (рецепт з відео)

Рулет з курячої печінки (домашнього паштету)

Рецепт приготування домашнього паштету з курячої печінки і рулету з начинкою з сиру або вершкового масла. Готувати нескладно, але не рекомендую готувати про запас, зберігається такий рулет недовго – 4-5 днів максимум, в нульовій камері холодильника, краще з’їсти його відразу або протягом 3х днів.   Необхідні інгредієнти: 500 г курячої печінки 100 г топленого курячого або качиного жиру (або, на […]

Докладніше

Кошики з листкового тіста з грибами і брокколі

Кошики з грибами і брокколі з листкового тіста

Спробуйте приготувати за пропонованим рецептом кошички з листкового тіста з брокколі-грибною начинкою до святкового столу або коли просто хочеться і є натхнення покулінарити. Запевняю вас – це смачно!   Вам знадобляться такі інгредієнти (прим. на 18 кошичків): 500 г печериць (можна, звичайно, і інші) 300 г. брокколі 2 невеликі цибулини 2 столові ложки рослинної олії 200 г. сметани сіль (до […]

Докладніше

Болгарський гювеч (Gyuveche). Рецепт приготування з відео.

Гювеч (Gyuveche) в горщику

Гювеч (гівеч) – загальна назва страв болгарської, молдавської, румунської кухні, що готуються з м’яса з додаванням великої кількості овочів. Назва страви пішла від посуду, в якій вона готується – глиняного горщика з кришкою – гювеч. Якщо гювеч готується в порціонному горщику, то за кілька хвилин до готовності страви зверху розбивається одне яйце.

Докладніше

Лазанья з лаваша

Лазанья готова, смачного

Про лазанью я вперше дізналася після перегляду фільму «Гарфілд». Приготувати зважилася значно пізніше – мені здавалося, що це блюдо дуже складне у виконанні, і до того ж листи для лазаньї були у великому дефіциті. Але на допомогу прийшов інтернет – вихід був знайдений у вигляді тонкого лаваша. Я і моя сім’я залишилися задоволені. Рекомендую приготувати лазанью з лаваша.

Докладніше

Ліниві голубці в духовці

смачні ліниві голубці

  Голубці можна назвати національною українською стравою, тому що практично в кожній родині готують їх і на свята і на кожен день. Приготування цієї страви не вимагає особливих навичок, але вимагає терпіння (особисто для мене). Ті, хто не любить морочитися із загортанням фаршу в капустяне листя придумали рецепт лінивих голубців – інгредієнти ті ж, але процес приготування інший.

Докладніше

Гарбузяники – печиво з гарбуза

Чудове гарбузове печиво підійде для ранкової кави, буде смачно з чаєм і молоком. А з огляду на той факт, що в цьому рецепті не використовуються яйця, то гарбузяники цілком можна вважати вегетаріанською стравою.

Докладніше

Домашні чебуреки (рецепт з відео)

Чебуреки

  Чебуреки – пиріжки з прісного тіста з м’ясним фаршем тюркського походження. У перекладі чебурек значить «сирий пиріжок». Традиційно чебуреки готували з дрібно рубаним м’ясом, в основному, бараниною, цибулею і гострими спеціями. У сучасних чебуреках використовується фарш, приготований з застосуванням м’ясорубки.

Докладніше

Торт “На тему пінто”

Тортик "Пинто". Порция

Який зв’язок між тортом і словом “Пінто”?  Пінто (pinto) в перекладі з іспанської означає “забарвлений” або “плямистий”, цим терміном нагородили коней рябої масті з великими плямами, які свого часу були досить популярні в Європі. Надалі вони були завезені в Америку, в основному, іспанськими конкістадорами. Пінто часто асоціюються з індіанськими легендарними кіньми, а також ця масть улюблена і ковбоями. Колись європейський кінь […]

Докладніше
1 2 3 5