Гірчиця. Властивості та застосування

Горчица

Які асоціації викликає у вас слово “гірчиця”? В першу чергу, напевно, ви подумаєте про баночку з гострою світло-коричневою або злегка зеленуватою приправою. Потім згадаються гірчичники і те відчуття, яке залишається після їх зняття зі спини. І вже ніяк ви не будете думати про капусту. Але ж гірчиця – це пряма родичка капусти.

Докладніше

Рецепт салату “Капуста в шубі”

Капуста в шубе

Варіацій на тему «Шуби» існує безліч. Цей салат, поряд з «Олів’є» є традиційною новорічною стравою. Варіації рецептів бувають як за інгредієнтами, так і по оформленню. Я вирішила внести свій вклад у створення рецепта «Шуби». Мій варіант «Шуби» близький до вегетаріанського, так як в ньому немає риби. І його можна назвати «Капуста в шубі».

Докладніше

Жульєн в картоплі з грибами

Жульен в картошке с грибами

Класичну страву “Жульєн” подають до столу у кокотниці (як правило – це маленький металевий кухлик, об’ємом 100 мл). Наш рецепт “Жульєна в картоплі” оригінальний тим, що в якості кокотниці буде використовуватися цілком їстівна картоплина, тобто начинка з грибів запікається у картоплі. Страва смачна і ситна, прекрасно підійде для святкового столу в якості закуски.

Докладніше

Конверт з куркою та овочами

Конверт с овощами и курицей

Смачна, ситна і майже дієтична страва, правда трішки доведеться повозитися. Випічка “Конверт” прекрасно підходить для сніданку, наприклад, з кавою, дитині в школу для швидкого перекусу або в дорогу. За своєю філософською 🙂 суттю рецепт “Конверт” чимось схожий на пиріжок, особливо в нашому випадку, оскільки будемо його робити з використанням дріжжового тіста, хоча можна і з листкового тіста.

Докладніше

Яєчно-гороховий суп

Яично-гороховый суп

Рецепт яєчно-горохового супу досить простий, але варто не забути завчасно підготувати горох, який вимагає попереднього замочуванн. Якщо цього не зробити, то чи горох не провариться або всі інші складові розваряться “в кашу”, оскільки горох довго вариться. Від сорту гороху залежить час замочування, якщо це зелений лущений половинками горох, то знадобитися 5 – 8 годин (я залишаю постояти горох на ніч), якщо […]

Докладніше

Печінковий торт

Печеночный торт

Рецепт та інгредієнти печінкового торта майже такий же, як і для печінкових оладок. Різниця в тому, що смажимо тісто у вигляді млинчика на всю сковороду, отже, тісто має бути більш рідким. Тобто додаємо більше сметани.

Докладніше

Гарбузовий суп по-нормандськи

Тыквенный суп

Цього року був гарний урожай гарбузів. Гарбуз багатий вітамінами і мікроелементами. Але у нас в сім’ї блюд з цього овоча готували не дуже багато – гарбузова каша, оладки і гарбузовий пиріг. Захотілося чогось оригінальнішого, і я вирішила приготувати що-небудь таке французьке, що відрізняється від звичного нам – так був вибраний рецепт гарбузового супу по-нормандськи. 

Докладніше

Кабачковий торт

порция кабачкового торта

Як змусити дитину з’їсти кабачок? Практично, ніяк. Не люблять діти кабачки, і все тут. Про користь кабачків можна розповісти дитині цілу історію, але це не змусить дитинку з’їсти ні смажений, ні тим, більше тушкований овоч. Залишається тільки оформити блюдо якось незвично. Наприклад, у вигляді торта. Ось торти діти люблять. І навіть – кабачкові. Перевірено на особистому досвіді.

Докладніше

Піца нашвидкуруч з дріжджового тіста

Пицца на скорую руку

Ми називаємо це піцою. Але італійці б, напевно, сказали, що ми помиляємося. В принципі, дійсно, це – відкритий пиріг з дріжджового тіста з грибами, ковбасою, перцем і сиром і т. д. Але красивіше і привабливіше називати цей пиріг піцою. Мої домашні із задоволенням їдять піцу, виготовлену по моєму власному рецепту. Начинку я беру різну. Тобто, те, що є в холодильнику. Цього […]

Докладніше

Варення без варіння з імбиру та гарбуза

Имбирное варенье

“Вітамінна бомба” Цей рецепт я знайшла на каналі у Мармеладної Лисиці. Його можна використати як варення, і пити з ним чайок. А можна використати, як ліки і засіб профілактики в період епідемії вірусних інфекцій. У будь-якому разі – це смачно і корисно.    

Докладніше
1 2 3 4 5